Huulikiillon ja huulipunan levittämisen taito

Mikään ei piristä yhtä paljon kuin sipaisu väriä huulilla. Se voi parantaa (lähes) mitä tahansa. Tuntuuko arki harmaalta? Punainen huulipuna voi saada ihmeitä aikaan. Jos et jaksa panostaa täyteen meikkiin, levitä huuliin vähän vaaleanpunaista huulikiiltoa, niin olet valmis päivään muutamassa sekunnissa.

Vaikka olemmekin itse vakuuttuneita huulikiiltojemme erinomaisuudesta, tiedämme että jokainen voi tarvita neuvoja hankalalta tuntuviin asioihin. Miten esimerkiksi valitaan omaan ihonsävyyn sopiva sävy, tehdään koko päivän kestävä huulimeikki tai käytetään eri sävyjä huulten muodon korostamiseen ja luonnollisen – tai rohkean – ilmeen luomiseen? Pyysimme meikkitaiteilija Lauren Lancasteria kertomaan vastaukset kaikkiin sävyjä koskeviin kysymyksiin. Hän kokee elämäntehtäväkseen auttaa naisia löytämään oman ilmeensä helposti ja tuntemaan olonsa itsevarmaksi, kauniiksi ja vahvaksi. Tässä hän kertoo vinkkinsä ja niksinsä, joilla saat vastustamattomat huulet.

Katso, kun meikkitaiteilijamme ja Mary Kayn mallit kokeilevat vinkkejä!

Vinkki 1: Hyvä pohja on kaiken A ja O.
Tasaisen ja upean sävyn salaisuus on huulten pohjustaminen. Se tarkoittaa kosteuttamista, pehmentämistä ja kuivan ihon poistamista.

Kuori huulet ensin varovaisesti kuivan ihon irrottamiseksi ja kosteuta huulet sen jälkeen pehmentävällä huulivoiteella. Saatat miettiä, onko tämä tosiaan tarpeen. Usko pois, et halua sävyn paakkuuntuvan tai jäävän kiinni rohtuneisiin huuliin.

Muista, että jos huulet tuntuvat usein kuivilta ja rohtuneilta, se voi olla merkki kuivumisesta. Huolehdi siis riittävästä veden saannista erityisesti, jos juot paljon kahvia tai teetä.

Kun huulet ovat kuoritut ja pehmeät, on aika valita huulikiilto- tai huulipunasävy. Jos levität huulikiiltoa tai huulipunaa suoraan huuliin, pyyhi ensin liika huulivoide pois huulilta paperinenäliinalla tai blotterilla, koska voide heikentää huulikiillon ja huulipunan kiinnittymistä.

Vinkki 2: Kokeile rohkeasti näyttävää huulimeikkiä.
Rohkean punaiset huulet saavat katseet kääntymään. Saat täydellisen ja kestävän ilmeen, kun rajaat huulten muodot ja täytät sen jälkeen huulet kauttaaltaan lip linerilla, joka sointuu huulikiillon tai huulipunan sävyyn. Tämä korostaa huulten muotoa ja antaa lisäkerroksen väriä, jotta huulimeikistä eivät jää päivän päätteeksi jäljelle vain reunat syömisen, juomisen ja puhumisen jälkeen.

Aloita amorinkaaresta ja rajaa ylähuulen muodot ja jatka sen jälkeen alahuuleen, jossa aloitat keskeltä ja etenet sivuille.Vinkki 3: Huulimeikki, joka kestää siistinä koko päivän.
Saat tarkan meikin ja paikoillaan pysyvän värin, kun rajaat huulet ihonsävyysi sointuvalla concealerilla. Tämä viimeistelee ilmeen ja estää väriä leviämästä.

Kun haluat vieläkin kestävämmän huulimeikin, avaa paperiliina yhteen kerrokseen, aseta se huulille ja levitä siveltimellä päälle vähän translucent powderia. Nämä helpot lisävaiheet kiinnittävät värin.

Vinkki 4: Oikea nude-sävy juuri sinulle.
Jos haluat eleettömän ilmeen, valitse huulille nude-sävy. Täydellisten luonnollisten huulten salaisuus on edelleenkin kosteutus – ja omaan ihonsävyyn sopivan sävyn valinta.

Aivan kuten näyttävässä huulimeikissä, aloita rajaamalla huulet huulikiiltoon tai huulipunaan sointuvalla huulikynällä, koska se saa värin kestämään pidempään. Nude-sävyissä kannattaa valita hieman kiiltävä koostumus, jotta väri pysyy raikkaana ja huulet kosteutettuina.

Vinkki 5: Jos olet epävarma, valitse sävy, joka sopii useimmille.
Tuntuuko sinusta vaikealta löytää omaan ihonsävyysi sopiva sävy tai oletko ostamassa huulipunaa ystävälle tai perheenjäsenelle? Silloin hyvä valinta on täyteläinen berry. Tämä herkullinen sävy sopii useimmille, eikä siinä vielä kaikki: Sininen pohjasävy voi saada hampaat näyttämään valkoisemmilta!

Voit käyttää berry lip linerin kanssa huulikiiltoa tai huulipunaa tai jos olet valinnut rohkeamman sävyn, jota haluat hieman hillitä, nude lip liner on oiva vaihtoehto. Se pehmentää ilmettä ja antaa samalla huulimeikille toivottua lisäkestävyyttä.

Vinkki 6: Anna huulikiillon hoitaa homma puolestasi.
Tyylikäs ja tahmaamaton huulikiilto tekee huulista paitsi vastustamattoman täyteläiset, se antaa myös enemmän anteeksi kuin huulipuna ja sallii enemmän vapauksia sävyjen ja tekniikoiden kanssa. Ja se on helppo levittää ilman peiliä.

Huulikiilto on kaunis sellaisenaan, mutta sen voi yhdistää myös huulipunaan, kun haluat leikitellä ulottuvuuksilla. Levitä huulikiiltoa punattujen huulten keskelle ja paina huulet yhteen, niin saat täyteläisen ilmeen, tai käytä huulikiiltoa huulipunan päällä kaikkialla huulissa antamaan lisäkiiltoa.

Corinne Griffith-Cole on innokas kaudenhoidon harrastaja, true-crime-fani ja kahden vilkkaan tytön äiti. Hänen jokapäiväiset Mary Kay -suosikkinsa ovat CC Cream SPF 15 sävyssä Medium-to-Deep ja Satin Body® Indulgent Shea Wash.