We’re Changing Lives Together. Then. Now. Always.

Yrityksemme tavoite on jo 60 vuoden ajan ollut selkeä – rikastutamme naisten elämää. 
Kaikki yrityksen ja itsenäisen myyjäkunnan toiminta perustuu yhä niihin periaatteisiin ja arvoihin, jotka tulevat suoraan Mary Kay Ashin sydämestä. Mary Kay Ash osoitti, että on mahdollista toteuttaa täysi potentiaalinsa ja menestyä auttamalla ja tukemalla muita.

Tarina unelmayrityksestä

Nainen pyyhältää sisään autokauppaan. Eletään vuotta 1960, eikä tämän ajan naisilla ole samoja lähtökohtia kuin miehillä. Naisella on korkeat korot, tyylikäs hame ja huoliteltu kampaus. Hän haluaa katsoa Cadillacia – autoa, joka ei ole ihan joka naisen valinta. Autokauppias huokaisee hiljaa mutta esittelee auton naiselle. Nainen tutkailee autoa tarkkaan ja sanoo ottavansa sen. Päätös tulee autokauppiaalle pienoisena yllätyksenä – ”Ja minkä värisenä?” hän tiedustelee. Nainen miettii hetken ja ottaa esiin Lip & Eye -paletin, jota hän aina kantaa mukanaan käsilaukussa. ”Tämän värisenä, kiitos.”

Sävy on vaaleanpunainen ja nainen on Mary Kay Ash, joka on juuri perustanut naisille tarkoitetun unelmayrityksensä – yrityksen, jonka ainoa tavoite on rikastuttaa naisten elämää: Naisten elämän rikastuttaminen. Hänen yrityksessään naisille tarjoutuu paljon mahdollisuuksia – yksi niistä on saada käyttöönsä vaaleanpunainen auto.

Pari vuotta ennen auton ostamista ja menestyvän yrityksensä perustamista Mary Kay Ash työskenteli myyjänä. Hän oli hyvä työssään mutta huomasi, että kun yrityksessä ylennettiin joku samojen tulosten perusteella, joihin hän oli yltänyt, kyseessä oli aina mies. Tilanne oli sama useimmille naisille tuohon aikaan.

Kultainen sääntö 
Kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan. Tämä ohjenuora on arvojemme kulmakivi.

Lopulta hän väsyi epäreiluun kohteluun. Mary Kay Ashilla oli niin paljon hyviä ajatuksia ja ideoita siitä, miten yrityksen pitäisi toimia, että hän päätti kirjoittaa kirjan. Kirjan kirjoittamisen jälkeen hänellä välähti: hänhän voisi itse perustaa tällaisen yrityksen. Ja niin hän teki. Mary Kay Ash oli kirjoittanut kirjan unelmayrityksestään – kirjan siitä, miten naiset saisivat mahdollisuuden ansaita yhtä paljon rahaa kuin miehet, miten he saisivat itse päättää omasta ajankäytöstään ja miten he voisivat priorisoida itselleen tärkeät asiat elämässä. Yrityksen nimeksi tuli Mary Kay, ja yhtäkkiä se sai riveihinsä naisia, jotka halusivat tilaisuuden työskennellä sekä taloudellisen että henkilökohtaisen kehityksensä eteen.

Go-Give-henki – Pyyteettömästi antaminen vaatimatta mitään vastineeksi on hienointa, mitä ihminen voi tehdä. Koska kaikki mitä annat muille, tulee itsellesi takaisin. 

Tämä kaikki tapahtui 60 vuotta sitten, ja vaikka Mary Kay Ash ei enää ole keskuudessamme, hänen yrityksensä on ajankohtaisempi kuin koskaan ennen. Ehkä mietit nyt, mikä on Mary Kay Ashin yrityksen salaisuus ja miten ihmeessä niin monet naiset ovat saaneet mahdollisuuden elää unelmiensa elämää tämän ainutlaatuisen naisen ansiosta. Meillä on vastaus – vastaus piilee niissä arvoissa, joille Mary Kay Ash perusti yrityksensä. Arvoissa, jotka yhä tänä päivänä näkyvät kaikessa toiminnassa ja ohjaavat sekä yrityksen että hänen henkensä mukaisesti työskentelevien naisten suuntaa. Mary Kay Ashin tapa nähdä muut ihmiset ja kohdella heitä siivitti hänen yrityksensä menestykseen.

Hänen johtotähtensä oli aina kohdella muita niin kuin hän toivoi itseään kohdeltavan – eikä hän toiminut niin vain satunnaisesti, vaan joka kerran kun hän kohtasi toisen ihmisen. Lisäksi Mary Kay Ashin periaatteisiin kuului, että hän ei koskaan odottanut vastapalvelusta tekemästään hyvästä teosta. Hän auttoi muita naisia pyyteettömästi ja tuki heitä menestykseen. Näin hän halusi naisten toimivan myös Mary Kayssa.

Mary Kayn Itsenäiset Ihonhoitokonsultit ovatkin tulleet tunnetuiksi siitä, että he ovat ystävällisiä, kuuntelevaisia ja huomaavaisia ja että he aina tarjoavat asiakkailleen poikkeuksellisen hyvää palvelua. He tarjoavat aina pientä ylimääräistä huomiota, joka saa asiakkaan tuntemaan itsensä erityiseksi.

Mary Kay toimii kaikkialla maailmassa, ja Pohjoismaissa sitä edustaa Lesley Cosmetics. Meille on erittäin tärkeää kunnioittaa Mary Kay Ashin arvopohjaa. Tinkimättömyys arvoista näkyy siinä ainutlaatuisessa sisaruudessa, joka vallitsee Itsenäisten Ihonhoitokonsulttiemme kesken. Tulet huomaamaan tämän omakohtaisesti, jos päätät aloittaa itsenäisen Mary Kay -uran.

Make Me Feel Important
– Voit aina sanoa muutaman myönteisen sanan, antaa kehun tai kohteliaisuuden tai tehdä hyvän teon muiden hyväksi.

Olemme kiitollisia siitä, että voimme joka päivä toteuttaa näitä arvoja ja viedä niitä eteenpäin naisille, jotka haluavat muuttaa oman elämänsä suuntaa ja antaa itsellensä mahdollisuuden sekä taloudelliseen että henkilökohtaiseen kehitykseen. Juuri tätä Mary Kay Ash halusi kaikille naisille, kun hän perusti unelmayrityksensä – sinun ja heidän kaikkien vuoksi. 


Kultainen sääntö
Mary Kay Ash piti elämänsä ja yrityksensä ohjenuorana yksinkertaista ja ajatonta periaatetta: kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan. Hän uskoi tämän säännön ohjaavan oikeisiin päätöksiin niin yksityiselämässä kuin työssäkin.

Elämän tärkeysjärjestys
Mary Kay Ashista jokaisen oli tärkeää noudattaa elämässä omaa tärkeysjärjestystään. Hänelle tärkein oli usko, sen jälkeen tuli perhe ja kolmantena työ. Mary Kay Ash oli vakuuttunut siitä, että elämän palaset loksahtavat paikoilleen, kun pitää oman hyvinvointinsa etusijalla.

”Make me feel important” 
Mary Kay Ash kannusti Itsenäisiä Ihonhoitokonsultteja olemaan avosydämisiä ja tukemaan ja huomioimaan toistensa menestystä. Hänellä oli tapana sanoa, että kaikki ihmiset kantavat kaulassaan näkymätöntä kylttiä, jossa lukee Make Me Feel Important, ja jokaisen tarve tulla nähdyksi ja huomioiduksi pitää täyttää. Mary Kay Inc:n ja itsenäisen myyjäkunnan työ rakentuu kaikilta osin näille Mary Kay Ashin sydäntä lähellä olleille periaatteille.


Mary Kay Pohjoismaissa

Mary Kayn toivat Pohjoismaihin Ann ja Bo Wallblom vuonna 1992. Liiketoiminnasta vastaa Wallblomin perheen kokonaisomistuksessa oleva Lesley Cosmetics Oy. Mary Kayn unelmayritys esiteltiin Norjassa ensi kertaa vuonna 1993, ja Suomessa toiminta aloitettiin vuonna 1997. Pohjoismaissa Mary Kay Ashin unelmaa ja visiota vie eteenpäin yli 23000 Itsenäistä Ihonhoitokonsulttia. Pohjoismaiden pääkonttori ja jakelukeskus sijaitsee Mölndalissa, Göteborgin välittömässä läheisyydessä.

VIRSTANPYLVÄITÄ
Lesley Cosmetics, Mary Kaylla on ollut kunnia edustaa Mary Kayta jo yli 30 vuoden ajan Pohjoismaissa – ja millaisia vuosia ne ovat olleetkaan!

1991: Lesley Cosmetics AB tekee sopimuksen Mary Kayn pohjoismaisesta edustusoikeudesta. ”You can do it!”, sanoi Mary Kay Ash.

1992: 17. lokakuuta Lesley Cosmetics, Mary Kay aloittaa toimintansa Ruotsissa. Yritys kasvaa nopeasti ja muuttaa suurempiin toimitiloihin Göteborgin Europahusetiin.

1993: Mary Kay tekee debyyttinsä Norjassa. Norjan-markkinat avataan juhlallisin menoin Stavangerissa 5. kesäkuuta.

1994: Lesley Cosmetics, Mary Kay kasvaa yhä nopeammin, ja pääkonttori muuttaa Uggledaliin, joka sijaitsee hieman Göteborgista etelään.

1997: Lesley Cosmetics, Mary Kay jatkaa kasvua Pohjoismaissa, ja 12. huhtikuuta on aika juhlistaa Suomen-markkinoiden virallisia avajaisia.

2003: Lesley Cosmetics, Mary Kay avaa verkkokaupan, josta tuotteiden tilaaminen on yhä helpompaa Itsenäisille Ihonhoitokonsulteille ja heidän asiakkailleen.

2006: Arkkitehtien käytyä kaksi kertaa haistelemassa Mary Kay Inc:n kansainvälisen pääkonttorin ilmapiiriä toteutetaan rakennushanke, jonka tuloksena Lesley Cosmeticsin uusi pääkonttori valmistuu Göteborgin tuntumaan Mölndaliin. Toimistotilojen ja varaston lisäksi kauniissa rakennuksessa on 100 hengen auditorio ja Mary Kay -museo.

2008: Lesley Cosmetics, Mary Kay laajenee jo niin suureksi, että pohjoismainen Seminaari aletaan järjestää Scandinaviumissa, joka on Pohjoismaiden suurimpia monitoimihalleja.2009: Mary Kay -tuotteita alkaa näkyä yhä enemmän pohjoismaisissa lehdissä ja kauneudenhoitoblogeissa.

2010: Lesley Cosmetics, Mary Kay alkaa tukea ghanalaista koulua ja lastenkotia. Bo Wallblom luovuttaa Seminaarissa miljoonan kruunun šekin Emelie Kanterille, joka johtaa Great Andoh International Schoolia. Alkaa hedelmällinen yhteistyö, jonka puitteissa Lesley Cosmetics ja monet Itsenäiset Ihonhoitokonsultit tekevät säännöllisiä lahjoituksia koululle ja lastenkodille.

Lesley Cosmetics, Mary Kay saa kunnian sponsoroida yhtä naisurheilun upeimmista kansainvälisistä kilpailuista: Båstadin naisten tenniskilpailua.

2011: Lesley Cosmetics täyttää 20 vuotta!

2013: Mary Kayn 50-vuotisjuhla. Yhden naisen unelmasta alkanut yritys on nyt monikansallinen yritys, jolla on miljoonia Itsenäisiä Ihonhoitokonsultteja yli 35 maassa.

2014: Lesley Cosmetics ottaa MINIn osaksi auto-ohjelmaa.

2016–2017: Lesley Cosmeticsin 25-juhlavuosi! Mary Kay juhlistaa 25 vuotta Pohjolassa koko seminaarivuoden ajan.

2022: Pohjolan Mary Kay nostettiin kartalle 30 vuotta sitten. Tuhannet naiset ovat tarttuneet unelmiinsa ja näyttäneet tuhansille muille naisille, miten se tehdään. 

30 toimintavuotta juhlittiin vuotuisessa Seminaarissa Scandinaviumissa Göteborgissa juhlavin menoin.


Mary Kay maailmalla

Vaatimattoman alun jälkeen Mary Kay Inc. on kasvanut Dallasista kansainväliseksi suuryritykseksi ja on nykyään maailman suurimpia ihonhoito- ja kosmetiikka-alan suoramyyntiyrityksiä. Mary Kayn tuotteita myydään yli 40 markkina-alueella, ja Itsenäisiä Ihonhoitokonsultteja on jo yli 3 miljoonaa. Yrityksen pääkonttori on Dallasin esikaupunkialueella Addisonissa Texasissa Yhdysvalloissa. Yritys kehittää, valmistaa ja pakkaa suurimman osan tuotteistaan omissa huipputeknisissä tehtaissaan Dallasissa ja Kiinassa.