Din säkerhet är Mary Kays främsta prioritering, men vad är det som gör May Kay-produkterna säkra för dig samtidigt som de gör minsta möjliga påverkan på miljön? I den här intervjun berättar Dr. Cristi Gomez, Director of Product Safety & Environmental Toxicology, om företagets säkerhetsstandard och om hälsosamma vanor för att ta hand om hyn.

Hur försäkrar sig Mary Kay om att de säljer säkra hudvårdsprodukter?

Mitt team av forskare och toxikologer är involverade i hela framtagningsprocessen av våra produkter. Om vi inte kan garantera att en ingrediens är säker, då använder vi den inte.

DID YOU KNOW?


Företaget gör hundratusentals tester varje år för att försäkra sig om att produkterna håller högsta standard, säkerhet och prestanda.

Tillverkar Mary Kay produkter för känslig hy?

”Ja absolut! Titta efter Mary Kay-produkter med beskrivningen ”passar känslig hy”. Kliniska tester utförda av certifierade hudläkare visar att dessa produkter är lämpliga för känslig hy.

Är Mary Kays produkter säkra för kontaktlinsbärare och konsumenter med känsliga ögon?

”Vi säkerställer att alla våra ögonprodukter inte irriterar ögonen. När vi tar fram produkter för området kring ögonen arbetar vi ofta tillsammans med ögonläkare för att bedöma om produkten passar kontaktlinsbärare och konsumenter med känsliga ögon. Produkterna är markerade med ”testad av ögonläkare”.

DID YOU KNOW?


Företaget gör hundratusentals tester varje år för att försäkra sig om att produkterna håller högsta standard, säkerhet och prestanda.

Jag bryr mig verkligen om miljön, hur gröna är Mary Kay?

“Mary Kay har ett världsomspänt återvinningsprogram och den nya Richard R. Rogers Manufacturing/R&D Center (R3) är en nolldeponi-anläggning och mottog LEED® Silver certification.  Dessutom drivs både R3 och Mary Kays huvudkontor med 100 % förnybar energi.

Här visar vi exempel på Mary Kay engagemang för att skapa och upprätthålla en hållbar affärsnorm.

DID YOU KNOW?


 Använd inte samma makeupborste för ögon- och läpprodukter.

Ögonen behöver skyddas från bakterier, även våra egna. Att använda separata makeupborstar hjälper dig att hålla dig frisk och vacker.

 Rengör dina makeupborstar regelbundet.

Bakterier kan börja gro i makeuppborstar om de inte rengörs ordentligt. Brush Cleaner är viktigt för en god hygien.