Konsten att applicera lip gloss & läppstift

Finns det något mer uppiggande än lite härlig färg på läpparna? Det kan råda bot på (nästan) vad som helst. Känns tillvaron grå? Ett rött läppstift kan göra underverk. Inte på humör för en sminkad look? Med lite rosa läppglans är du redo för dagen på bara några sekunder.

Även om vi kan intyga hur fantastiska våra gloss är, vet vi att alla kan behöva lite hjälp på traven med knepiga saker som att hitta rätt nyans till rätt hudton, att skapa en läpplook som håller hela dagen ,och hur man använder olika nyanser för att framhäva läpparnas form och åstadkomma en naturlig – eller varför inte djärv – effekt. För att få svar på alla viktiga frågor om nyanser har vi vänt oss till makeupartisten Lauren Lancaster, som ser det som sin livsuppgift att hjälpa kvinnor att enkelt hitta sin look och få dem att känna sig trygga, vackra och starka. Här bjuder hon på tips och knep som ger oemotståndliga läppar.
Se när vår makeupartist och Mary Kays modeller testar tipsen!

Tips #1: En bra grund är A och O.
Hemligheten bakom en jämn och fin nyans är att alltid inleda med att preppa läpparna. Med andra ord, återfukta, mjukgöra och avlägsna torr hud.

Exfoliera först försiktigt läpparna för att avlägsna eventuell torr hud, och återfukta sedan med ett mjukgörande läppbalsam. ”Är detta verkligen är nödvändigt?” undrar du kanske. Tro oss, du vill inte få en nyans som ser smuligt ut och fastnar i hudflagor på läpparna.

Tänk på att läppar som ofta känns torra och nariga kan vara ett tecken på uttorkning. Se därför till att få i dig tillräckligt med vatten, särskilt om du är kaffe- eller tedrickare.

När dina läppar är exfolierade och mjuka är det dags för en fin nyans av lip gloss eller läppstift. Om du applicerar gloss eller läppstift direkt ska du först använda en pappersnäsduk eller en blotter för att ta bort eventuellt överskott av läppbalsam som ger dåligt fäste åt lip gloss/läppstift.

Tips #2: Säg ja till en djärv läpplook.
Inget är så talande som djärvt röda läppar. För en perfekt och hållbar look börjar du med att fylla i konturerna och sedan resten av läpparna med en lip liner som matchar ditt lip gloss eller läppstift. Detta framhäver läpparnas form och ger ett extra lager färg som motverkar att du bara har konturerna kvar efter en dag med mat, dryck och prat.

Börja vid amorbågen och fyll i överläppens kontur, fortsätt sedan med underläppen där du börjar i mitten och arbetar dig ut mot sidorna.Tips #3: För en läpplook som håller både måttet och stilen.
För extra precision och en färg som sitter där den ska, kan du rama in läpparna med en concealer som matchar din hudton. Detta blir pricken över i och förhindrar att färgen ”blöder”.

För att få din look att sitta ännu bättre delar du en pappersnäsduk så att du får ett skikt. Lägg det över läpparna och borsta lite translucent powder ovanpå. Detta enkla extrasteg förseglar färgen.

Tips #4: Rätt nyans av Nude för just dig.
Om du föredrar ett mer subtilt intryck ska du välja en nyans ur Nude-skalan. Hemligheten bakom perfekta och naturliga läppar är återigen återfuktning – och att hitta rätt nyans för just din hy.

  • Ljus hudton: Nude med inslag av rosa passar särskilt bra till ljus hy.
  • Medium till mörk hudton: Om din hudton är medium till mörk, prova gyllene nyanser.

Precis som med den djärva looken börjar du med en läppenna som matchar ditt lip gloss eller läppstift, eftersom det får färgen att fästa ännu bättre. När det gäller Nude-nyanserna kan det vara bra att välja en formula med lite glans för att hålla färgen fräsch och läpparna återfuktade.

Tips #5: Är du osäker, välj en nyans som passar de flesta.
Har du svårt att hitta rätt nyans för just din hudton, eller köper du läppstift åt en väninna eller familjemedlem? Då ska du satsa på en fyllig berry. Denna smakfulla nyans passar de allra flesta, och inte nog med det: Den blå basen kan få dina tänder att se vitare ut!

Du kan använda lip glosset eller läppstiftet tillsammans med berry lip liner, eller om du har valt en djärv nyans som du vill dämpa en aning är nude lip liner ett bra alternativ. Detta ger ett lite mjukare intryck samtidigt som du får den extra hållbarheten vi alla vill ha.

Tips #6: Låt läppglanset göra jobbet åt dig.
Ett läckert, klibbfritt läppglans [links to Unlimited Lip Gloss PDP, 990272932] gör inte bara läpparna oemotståndligt fylliga, det är mer förlåtande än läppstift och ger dig lite mer frihet med nyanser och teknik. Och det är lätt att applicera utan spegel.

Förutom att det är riktigt snyggt som det är, passar läppglanset bra ihop med läppstift när du vill leka med dimensionerna. Applicera helt enkelt lite i mitten av dina målade läppar och pressa ihop dem för en fyllig look, eller använd ovanpå hela läppstiftet för extra glans.

Corinne Griffith-Cole är skönhetsentusiast, besatt av true-crime och mamma till två levnadsglada flickor. Hennes Mary Kay-favoriter under vardagarna är CC Cream SPF 15 i nyansen Medium-to-Deep och Satin Body® Indulgent Shea Wash.