Mary Kay Ash

Mary Kay Inc:n perustaja Mary Kay Ash oli ainutlaatuinen nainen, yrittäjä ja hyväntekijä. Aloittaessaan liiketoimintansa pienissä tiloissa Dallasissa Mary Kay Ashilla oli viiden tuotteen valikoima ja suuri unelma. Aiemman suoramyyntiuransa aikana hän oli saanut kokea, kuinka vaikeaa naisten oli menestyä miesvaltaisella alalla. Mary Kay Ashilla oli kuitenkin etenemishalua ja hyviä myyntituloksia, mutta silti hän joutui seuraamaan, kuinka vähemmän ansioituneet mieskollegat kiilasivat hänen ohitseen. Hän oli valmis vetäytymään alalta mutta päätti kuitenkin kirjoittaa kirjan kokemuksistaan. Materiaalia tarkastellessaan Mary Kay Ash huomasi kirjoittaneensa unelmayrityksensä markkinointisuunnitelman. Tämä yritys voisi antaa naisille rajattomat mahdollisuudet taloudelliseen ja henkilökohtaiseen menestykseen. Mary Kay Ash sijoitti kaikki säästönsä ja perusti unelmayrityksensä. Hänen unelmansa oli inspiroida naisia ja antaa heille mahdollisuus muuttaa elämäänsä – ja näyttää muille naisille tietä samaan. Mary Kay Ash osoitti, että on mahdollista toteuttaa täysi potentiaalinsa ja menestyä auttamalla ja tukemalla muita.

Kultainen sääntö
Mary Kay Ash piti elämänsä ja yrityksensä ohjenuorana yksinkertaista ja ajatonta periaatetta: kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan. Hän uskoi tämän säännön ohjaavan oikeisiin päätöksiin niin yksityiselämässä kuin työssäkin.

Elämän tärkeysjärjestys
Mary Kay Ashista jokaisen oli tärkeää noudattaa elämässä omaa tärkeysjärjestystään. Hänelle tärkein oli usko, sen jälkeen tuli perhe ja kolmantena työ. Mary Kay Ash oli vakuuttunut siitä, että elämän palaset loksahtavat paikoilleen, kun pitää oman hyvinvointinsa etusijalla.

”Make me feel important” 
Mary Kay Ash kannusti Itsenäisiä Ihonhoitokonsultteja olemaan avosydämisiä ja tukemaan ja huomioimaan toistensa menestystä. Hänellä oli tapana sanoa, että kaikki ihmiset kantavat kaulassaan näkymätöntä kylttiä, jossa lukee Make Me Feel Important, ja jokaisen tarve tulla nähdyksi ja huomioiduksi pitää täyttää. Mary Kay Inc:n ja itsenäisen myyjäkunnan työ rakentuu kaikilta osin näille Mary Kay Ashin sydäntä lähellä olleille periaatteille.


Mary Kay pohjoismaissa

Mary Kayn toivat Pohjoismaihin Ann ja Bo Wallblom vuonna 1992. Liiketoiminnasta vastaa Wallblomin perheen kokonaisomistuksessa oleva Lesley Cosmetics Oy. Mary Kayn unelmayritys esiteltiin Norjassa ensi kertaa vuonna 1993, ja Suomessa toiminta aloitettiin vuonna 1997. Pohjoismaissa Mary Kay Ashin unelmaa ja visiota vie eteenpäin yli 23000 Itsenäistä Ihonhoitokonsulttia. Pohjoismaiden pääkonttori ja jakelukeskus sijaitsee Mölndalissa, Göteborgin välittömässä läheisyydessä.

VIRSTANPYLVÄITÄ
Lesley Cosmetics, Mary Kaylla on ollut kunnia edustaa Mary Kayta jo yli 20 vuoden ajan Pohjoismaissa – ja millaisia vuosia ne ovat olleetkaan!

1991: Lesley Cosmetics AB tekee sopimuksen Mary Kayn pohjoismaisesta edustusoikeudesta. ”You can do it!”, sanoi Mary Kay Ash.

1992: 17. lokakuuta Lesley Cosmetics, Mary Kay aloittaa toimintansa Ruotsissa. Yritys kasvaa nopeasti ja muuttaa suurempiin toimitiloihin Göteborgin Europahusetiin.

1993: Mary Kay tekee debyyttinsä Norjassa. Norjan-markkinat avataan juhlallisin menoin Stavangerissa 5. kesäkuuta.

1994: Lesley Cosmetics, Mary Kay kasvaa yhä nopeammin, ja pääkonttori muuttaa Uggledaliin, joka sijaitsee hieman Göteborgista etelään.

1997: Lesley Cosmetics, Mary Kay jatkaa kasvua Pohjoismaissa, ja 12. huhtikuuta on aika juhlistaa Suomen-markkinoiden virallisia avajaisia.

2003: Lesley Cosmetics, Mary Kay avaa verkkokaupan, josta tuotteiden tilaaminen on yhä helpompaa Itsenäisille Ihonhoitokonsulteille ja heidän asiakkailleen.

2006: Arkkitehtien käytyä kaksi kertaa haistelemassa Mary Kay Inc:n kansainvälisen pääkonttorin ilmapiiriä toteutetaan rakennushanke, jonka tuloksena Lesley Cosmeticsin uusi pääkonttori valmistuu Göteborgin tuntumaan Mölndaliin. Toimistotilojen ja varaston lisäksi kauniissa rakennuksessa on 100 hengen auditorio ja Mary Kay -museo.

2008: Lesley Cosmetics, Mary Kay laajenee jo niin suureksi, että pohjoismainen Seminaari aletaan järjestää Scandinaviumissa, joka on Pohjoismaiden suurimpia monitoimihalleja.

2009: Mary Kay -tuotteita alkaa näkyä yhä enemmän pohjoismaisissa lehdissä ja kauneudenhoitoblogeissa.

2010: Lesley Cosmetics, Mary Kay alkaa tukea ghanalaista koulua ja lastenkotia. Bo Wallblom luovuttaa Seminaarissa miljoonan kruunun šekin Emelie Kanterille, joka johtaa Great Andoh International Schoolia. Alkaa hedelmällinen yhteistyö, jonka puitteissa Lesley Cosmetics ja monet Itsenäiset Ihonhoitokonsultit tekevät säännöllisiä lahjoituksia koululle ja lastenkodille.

Lesley Cosmetics, Mary Kay saa kunnian sponsoroida yhtä naisurheilun upeimmista kansainvälisistä kilpailuista: Båstadin naisten tenniskilpailua.

2011: Lesley Cosmetics täyttää 20 vuotta!

2013: Mary Kayn 50-vuotisjuhla. Yhden naisen unelmasta alkanut yritys on nyt monikansallinen yritys, jolla on yli 3 miljoonaa Itsenäistä Ihonhoitokonsulttia yli 35 maassa.

2014: Lesley Cosmetics ottaa MINIn osaksi auto-ohjelmaa.

2016–2017: Lesley Cosmeticsin 25-juhlavuosi! Mary Kay juhlistaa 25 vuotta Pohjolassa koko seminaarivuoden ajan.

2022: Pohjolan Mary Kay nostettiin kartalle 30 vuotta sitten. Tuhannet naiset ovat tarttuneet unelmiinsa ja näyttäneet tuhansille muille naisille, miten se tehdään. 

30 toimintavuotta juhlittiin vuotuisessa Seminaarissa Scandinaviumissa Göteborgissa juhlavin menoin.


Mary Kay maailmalla

Vaatimattoman alun jälkeen Mary Kay Inc. on kasvanut Dallasista kansainväliseksi suuryritykseksi ja on nykyään maailman suurimpia ihonhoito- ja kosmetiikka-alan suoramyyntiyrityksiä. Mary Kayn tuotteita myydään yli 40 markkina-alueella, ja Itsenäisiä Ihonhoitokonsultteja on jo yli 3 miljoonaa. Yrityksen pääkonttori on Dallasin esikaupunkialueella Addisonissa Texasissa Yhdysvalloissa. Yritys kehittää, valmistaa ja pakkaa suurimman osan tuotteistaan omissa huipputeknisissä tehtaissaan Dallasissa ja Kiinassa.