Näin käytät concealeria

Concealer eli peiteväri voi olla meikkilaukun tärkein tuote: oikea koostumus vaalentaa tummat silmänaluset ja häivyttää näppylät, punoituksen, pigmenttimuutokset ja ikäläiskät. Lisäksi peiteväri tasoittaa ihonsävyä.

Ratkaisevaa on, että concealer on levitetty oikein. Jos sitä on liikaa tai se on huonosti häivytetty tai väärää sävyä, häivytettäväksi tarkoitetut yksityiskohdat saattavat vain korostua. Lue meikkitaiteilijoiden vinkit ja opi käyttämään concealeria ammattilaisen ottein.


Mary Kayn Global Beauty Ambassador Luis Casco näyttää videolla, miten tummat silmänaluset peitetään.
Mary Kay foundation primer sits atop a marble bathroom countertop alongside mineral powder foundation, a makeup brush, gray beauty container and succulent plant.

1. vinkki: Primer

Primer on tärkeä ensiaskel. Pohjustusvoide parantaa meikin kestoa ja poistaa epätasaisuuksia. Se antaa hyvän ja tasaisen pohjan, jolle meikkiä aletaan tehdä. 

2. vinkki: Levitä concealer foundationin JÄLKEEN

Olet saattanut kuulla päinvastaisia ohjeita, mutta nyt selvitämme tämän kertakaikkisesti: Concealer tulee foundationin jälkeen, koska ohut kerros foundationia tasoittaa ihonsävyn. Käytä Color Correctoria (palaamme siihen pian) ja concealeria foundationin jälkeen peittämään näppylöitä ja lisäapuna tarvittavissa kohdissa.

3. vinkki: Heleytä ihoa ensin ja peitä tummat silmänaluset vasta sen jälkeen

Tummia silmänalusia voi olla vaikea peittää. Ne, joilla on siihen taipumusta, heräävät puolikuut silmien alla roikkuen unen määrästä riippumatta. Jos sinulle tulee herkästi myös pigmenttiläiskiä, tiedät, kuinka pieninkin hankaus silmien alla voi pahentaa tilannetta. Tiedät myös, kuinka tylsää on kuunnella päivittelyä siitä, kuinka väsyneeltä taas näytät.
Ota avuksi neutraloiva ja väriä korjaava Undereye Corrector ja concealer, joka heleyttää silmänympärysaluetta.

Undereye Corrector ei ole sama kuin concealer, sillä se neutraloi tummia silmänalusia. Kun väriä halutaan neutraloida, se peitetään vastavärillä. Tummat silmänaluset ovat sinisävyisiä, joten niiden vastaväriksi tarvitaan oranssin ja aprikoosin sävyjä.

Taputtele aprikoosin sävyistä Undereye Correctoria niihin kohtiin, joissa sitä mielestäsi tarvitaan. Häivytä Cream Color Brushilla tai kostutetun Cosmetic Spongen kärjellä. Tee aluksi 3–5 pistettä ja lisää tarpeen mukaan. Tuotteita on helpompi lisätä kuin poistaa. Anna Undereye Correctorin kuivua muutaman sekunnin ajan ennen seuraavaa vaihetta.

Nyt silmien alle on saatava sama sävy kuin muualla kasvoilla. Levitä iholle 1–2 astetta ihonsävyäsi vaaleampaa Perfecting Concealeria. Levitä kevyin kaarevin liikkein nimettömällä tai Cream Color Brushin tasaisella sivulla. Miksi nimettömällä? Nimettömässä on vähiten voimaa, eli sillä ei paineta liian voimakkaasti. Älä hiero, koska hierominen poistaa tuotteen. Levitä tarvittaessa toinen kerros tuotetta. Testaa myös tätä concealervinkkiä: Aloita concealerin levittäminen silmän sisänurkasta, mistä tumma alue alkaa, ja jatka ulospäin tumman alueen päälle. Voit taputella hieman concealeria myös silmän ulkokulmaan kirkastamaan katsetta ja kohottamaan kasvonpiirteitä. Muista häivyttää.

Anna concealerin kuivua ja varmista, että reunat on häivytetty hyvin tasaisen tuloksen saamiseksi.

 

4. vinkki: Häivytä turvotusta silmien alla

Jos sinulla on tummat silmänaluset, aluetta on hoidettava ennen meikkiä, koska pelkkä concealer korostaa turvonnutta ihoa. Aloita kosteuttamalla ja rauhoittamalla ihoa turvotusta poistavalla Indulge® Soothing Eye Gelillä. Säilytä geeli jääkaapissa, niin tuote viilentää ihoa. Kun iho on rauhoittunut, levitä silmänympärysvoidetta ja häivytä sen jälkeen tarvittaessa meikillä tummat silmänaluset.

 

5. vinkki: Kiinnitä concealer

Kun olet häivyttänyt concealerin, kiinnitä meikki levittämällä kasvoille ohut kerros Translucent Loose Powderia All-Over Powder Brushilla. Ota puuteria varovasti siveltimeen, napauta liika puuteri siveltimestä ja levitä puuteria tarvittaviin kohtiin.

Jos haluat erityisen kestävän tuloksen, levitä puuteria paksumpi kerros  Cosmetic Spongella . Anna puuterin asettua 5–10 minuuttia. Kun olet valmis, sivele liika puuteri pois puuterisiveltimellä.

 

6. vinkki: Peitä näppylät, arvet ja ikäläiskät

Valitse ihonsävyäsi vastaava sävy, kun haluat peittää näppylöitä, punoitusta, arpia tai tummia läiskiä. Levitä concealer tuotteen omalla levittimellä ja häivytä taputtelemalla nimettömällä. Muutama taputus riittää. Muutoin tuote häviää kokonaan ja sinun on aloitettava alusta. Jatkokurssi: Kun olet peittämässä isoa finniä tai ikäläiskää, voit käyttää hienokärkistä sivellintä (Eyebrow/Eyeliner Brushia), jotta concealer sulautuu ihoon rajoja jättämättä. Viimeistele pinta – ja kiinnitä concealer – ohuella kerroksella ihonsävyysi sopivaa Silky Setting Powderia. Käytä suurta ja pöyheää sivellintä, aloita keskeltä kasvoja ja levitä ulospäin. Häivytä.

 

7. vinkki: Ajattele luovasti.

Kuten sanottua: Concealer todella on meikkipussin monipuolisimpia tuotteita. Tässä muutamia odottamattomia etuja:

Se korostaa huulia: Jos pidät voimakkaista huulisävyistä, levitä concealeria huulten reunoille. Se korostaa huulten väriä ja peittää mahdollisesti huulirajojen ulkopuolelle päätynyttä väriä.

Se voi korvata primerin: Jos primer on päässyt loppumaan, concealer voi korvata sen. Taputtele concealeria luomille ja häivytä ennen luomivärin levittämistä. 

Luonnollinen highlighter: Halutko valaista kasvojen kohtia lisäämättä kimallusta? Vaaleampi concealersävy toimii highlighterina poskilla, otsalla, nenänvarressa ja kulmaluulla.